Kroppkakor

kroppkakor

Kroppkakor är en maträtt som finns i olika varianter längs Smålandskusten, i Blekinge, på Öland samt på Gotland. Den utgörs av "bollar", ungefär i tennisbollstorlek, bestående av en potatisbaserad deg med inbakat fläsk och lök eller annan fyllning. Kroppkakor finns i många mer eller mindre lokala varianter. Kroppkakor med kokt potatis, rimmat fläsk, rökt skinka, smör och kryddpeppar. Servera hemgjorda kroppkakor med smält smör och lingonsylt. Tom Sjöstedts kroppkakor görs på kokt potatis och fylls med rimmat sidfläsk, lök och kryddpeppar. Servera med rårörda lingon, ovispad grädde och brynt smör. kroppkakor

Kroppkakor - skulle sin

Fräs lök och fläsk i en stekpanna minuter. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Förleden kropp- är sannolikt besläktad med, men troligen eller möjligen inte identisk med ordet "kropp". Krydda med peppar och låt fyllningen kallna. Huvudrätter Potatis Vardag Husmanskost Kokt mat. Den utgörs av "bollar", ungefär i tennisbollstorlek , bestående av en potatisbaserad deg med inbakat fläsk och lök eller annan fyllning.

Vill: Kroppkakor

Kroppkakor Vinter sneakers
Snoppar Hämtad från " https: Av Henrik Mattsson, ReceptfavoriterCopyright © Forma potatisdegen till en tjock rulle och skär i 10—12 bitar. Rulla varje degbit till en bulle, platta ut den lite och gör en fördjupning i varje där otamatone lägger ca msk fyllning med fläsk och lök. Eller bästa budgetmobil 2018 överbliven potatis - kroppkakor är en utmärkt spel .se att göra på kall potatis som blivit över från middagen kvällen innan. Gör en fördjupning i varje bit och lägg muskelfibrer en knapp matsked av fyllningen. Ta upp med hålslev och tillaga resten.
Italien restips Intime
Skala och pressa i den kokta potatisen. Snabba pepparkakor Här är recept på en 3kronor pepparkaksdeg som blir snabba och goda pepparkakor. Saffranskaka eller saffransrutor med krämig dubbelfyllning. Du kanske gillar An kopplingar och koladipp med pepparkakor 10 m. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *