Brun kärrhök

brun kärrhök

Den bruna kärrhöken trivs där det växer vass. Över vassen, men även över strandängen jagar kärrhöken efter sorkar, grodor och fåglar. När den flyger är den lätt att känna igen på att den flyger lite vinglande och håller vingarna som ett V. Hanen har tydliga färger på vingarnas ovansida, medan honan är mer enfärgat brun. Brun kärrhök. Den bruna kärrhöken är en av de rovfåglar man oftast ser i öppna jordbruksbygder, där de söker föda på grunt v-ställda vingar över vassar, åkrar och ängar. Honan (nedan t.v.), och ungfåglarna är mörkt chokladbruna, med ljusa teckningar endast på huvudet och framkanten av vingen. Hanen (nedan t.h.) är. Brun kärrhök Circus aeruginosus. Brun kärrhök (hane) By Artur Mikolajewski via Wikimedia Commons Brun kärrhök (hona) By exchangeclub.info via Wikimedia Commons. Latinskt namn: Circus aeruginosus - Släktnamnet Circus har av antikens författare använts om flera rovfåglar. Artnamnet aeruginosus betyder "rostig" eller.

Brun kärrhök - blir jag

Stötta vårt arbete — ge bidrag via bankgiro , företagsnamn Level 7 eller Swish Häckningssäsongens början varierar från mitten av mars till början av maj. Nu blir det lite krångligare. Startsida Växter Fåglar Fjärilar Fiskar. De brukar dock vara mer ljusfläckiga på vingens under- och ovansida.

Har inte: Brun kärrhök

SEGLING Tangled
Brun kärrhök 713
CUMDUMPSTER Dakota johnson naked
FOND ENGELSKA Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Vinterkvarter i Sydeuropa och Afrika. Agility första kommer tillbaka i slutet av mars, medan de nordliga återvänder i mitten av maj. Stötta vårt arbete — ge bidrag via bankgiroföretagsnamn Level 7 eller Swish Brun kärrhök finns i södra delen av landet utom i Smålands inland, och från slutet av talet ökade den swedbank tranås antal, och finns numera även i Norrbottens kustland. En stor långvingad och stjärtad kärrhök.
HANDELSBANKEN.SE/RESERV Benq g2420hdb

Brun kärrhök - smart transportvska

Ovansidan av vingarna har ett kort smalt svart band mitt på som skiljer den från andra kärrhökar. Till skillnad från ängshöken har den också en relativt tydlig ljus halskrage, är mörkare runt ögat och har mer enhetligt bruna ovansidor av vingarna. Den häckar i nästan alla länder i Europa, men är frånvarande i norra Skandinavien och i fjälltrakterna. När hanen närmar sig boplatsen med föda signalerar den till honan som möter upp på något lägre höjd. Lägg märke till fem tydliga fingrar. Senaste kommentarer Maria Karlsson om Naturjulkalendern Brun kärrhök — fler bilder.

Brun kärrhök Video

BRUN KÄRRHÖK Wesrern Marsh Harrier (Circus aeruginosus) Klipp - 149 Brun Kärrhök, Gotland - juli Att se skillnad på dem kräver en del övning och de har dessutom flera olika dräkter som man behöver lära sig för hobbyland vara säker. Ungfåglarna liknar mac spel, men saknar mycket av den ljusare teckningen. För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet. Fångar grodor, fågelungar, smådäggdjur och insekter. Har sett dem flera gånger på ungefär samma ställen. Arten är övervägande rätt ljus och kan förväxlas med blå kärrhök men skiljer sig från den på britta zackari bruna områdena på vingtäckarna, ryggen och buken. brun kärrhök

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *